Съветниците в Пловдив питат: Как общината харчи 280 000 лв. за борба с коронавируса

18.12.2020

Как община Пловдив харчи 280 000 лв. за борба с вируса?

Месеци, след като с решение на Общинския съвет в Пловдив бяха отпуснати 280 хил. лв. за борба с пандемията от коронавирус, администрацията на общината не е сметнала за нужно да отчете публично как се харчат тези пари – за какво, от кого, как са избрани дейностите за финансиране.

На фона на липсата на каквато и да е информация по темата, на предишната сесия на Общинския съвет се повдигна въпрос за отпускане на 80 хил. лв. за болница “Свети Мина”. Със сигурност лечебните заведения и медиците са тези, които имат нужда от подкрепа в кризата, която все така, да не кажем все повече, е в разгара си.

Но за да бъдат наясно пловдивчани къде отиват парите им, съветниците от Демократична България Веселина Александрова и Йордан Иванов зададохме 3 въпроса на кмета Здравко Димитров:

  • Какви точно разходи и за какво са извършени до момента от средствата, отпуснати от Общинския съвет за борба с коронавирусната инфекция?
  • Кога и с какви насрещни документи са извършени разходите?
  • По какъв ред са избрани изпълнители за реализиране на разходите?

Очакваме изчерпателни и бързи отговори с надеждата, че липсата на информация досега не е заради обстоятелства, които някой се надява да останат скрити.