Проблемите на Пловдив са решими, ако са на фокус

  • 23 Септември 2019

"Демократична България“ излъчи надпартиен кандидат за кмет на Пловдив. В присъствието на националното ръководство на ДСБ, Да, България и Зелено движение за кмет на Пловдив бе издигнат адвокатът по интелектуална собственост и авторско право  Атанас Костов.

Юристът Атанас Костов е пето поколение пловдивчанин, специалист по Интернет право и дигитализация, еко аткивист, автор на 5 книги в областта на правото и над 80 научни публикации. През 2017 г. Костов е номиниран за „Адвокат на годината в България“, а през следващата  година  неговата кантора бе номинирана за „Кантора на годината в България“.

Пред радио Пловдив Атанас Костов подчерта, че влиза в  тази предизборна надпревара  като гражданин и като симпатизант на идеите на всеки един от членовете на  коалицията Демократична България.  Себе си определя и като „екологичен“ човек, дясноцентрист и демократ. По тази причина считам, че съм една  представителна извадка на идеите и на трите формации в Коалицията.

Никога не съм бил обвързан с партия и в настоящия етап също не съм обвързан. По тази причина по-дълго пазихме в тайна и кандидатурата за кмет, защото идеята беше човекът да е извънпартиен, като по този начин да обединява и трите формации в Коалицията с техните възгледи.

Не мога да определя себе си като човек със здължителни политически амбиции, защото професията ми е достатъчно интересна. Аз работя това, за което съм мечтал. Така че отделянето ми от професията за мен ще бъде особено трудно.

В същото време осъзнавам, че като експерт, юрист и човек, който се занимава с електронни неща, за мене ще бъде интересно да бъда част от проекта Демократична България като политически виждания, защото той цели да реализира граждански послания, юридически и нормативни новости в администрацията на община Пловдив, които да подобрят управлението да града. Да го превърнат  в електронен, прозрачен, много по-зелен, много по-незастроен град и много по-културен.

Оглеждайки се в политическата среда в настоящия момент, без да съм краен, не виждам тези експерти, за които другите "играчи на поле" в момента говорят. Виждам т.н. системни играчи или професионални политици, които говорят с фрази, лишени от всякакво съдържание. Ние ще предложим това съдържание.

Хората, които са от експертния колектив на Демократична България, са хора,  реализирани в професиите си. Няма човек, който да е влязъл в Коалицията просто с амбицията да бъде политик. Напротив, хората, които участват в нашата листа, са реализирани специалисти, лекари, архитекти, хора на културата. Да, ние предлагаме реални личности с реална експертност и реални идеи и експертиза за развитието на града.

Сред основните приоритети в бъдещата работа на екипа Костов посочи прозрачността при разходване на средствата, лицензионните и разрешителни режими като част от политиката на местно ниво, нормативна база адекватна на съвременните реалности в Пловдив, която не позволява корупция, нормативна база, която да позволява местни референдуми, работа в социалната сфера, медицината, образованието, децата лишени от родителска грижа, хората с увреждания.

Ще разширим инфраструктурата на Пловдив,   основен приоритет е и работата върху  летище Пловдив, разширяването на велоалеите в Пловдив с цел обслужване на бизнеса, за да можеш да отидеш на работа с колело, а не с кола например и т.н.

Вярвам, че проблемите на Пловдив са решими, лесно формулируеми, просто трябва да има фокус върху тях в съответните проблемни зони.

⇛ bnr.bg